20.01.2019

Kim's Klassiek Café   |   Piusplein 61, 5038 WP Tilburg  |   Aanvang: 12.00 uur

14.01.2019

Grosveld Wirkshop  |   Paradox   |   Tilburg, NL

16.01.2019 & 17.01.2019

TRY OUT / PREMIERE / CONCERT
Giovanni Sollima / Storioni Trio / Wirken Ensemble  |   OOSTERHOUT/TILBURG

17.03.2019

Kim's Klassiek Café   |   Piusplein 61, 5038 WP Tilburg  |   Aanvang: 12.00 uur
Mete Erker
​Mete Erker is een saxofonist met een zeer persoonlijke benadering van muziek. Zijn spel wordt gekenmerkt door zijn prachtige heldere toon, en de combinatie van rauwe energie en lyriek. Hij draait al jaren mee in de top van de Nederlandse muziekscene en is een van de drijvende krachten achter het vermaarde Artvark Saxophone Quartet en zijn eigen Mete Erker Trio. In de grote verscheidenheid aan projecten waar hij bij betrokken is voegt Mete een eigen signatuur toe aan het klankbeeld; solistisch of onderhuids, altijd in dienst van de muziek. 
Eric van der Westen
​Bassist Eric van der Westen studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en werd daarna een veelgevraagd 'sideman'. Hij speelde in verschillende bands en orkesten, zoals Contraband van Willem van Manen en het Paul van Kemenade Quintet. Met de internationaal bekende Turkse zangeres Sezen Aksu tourde hij over de hele wereld. Hij formeerde enkele bands, een van de langstlopende was Quadrant. Verder componeerde hij muziek voor onder meer de multidisciplinaire voorstelling Eyeing P.P. Eric speelde mee op albums van onder meer Ilja Reijngoud, Mike Manieri, Angelo Verploegen, Martin Fondse, Feya Faku en Jasper van 't Hof.
Martin Fondse
​Martin Fondse is pianist en componist/arrangeur. Hij studeerde piano aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en hij volgde compositielessen aan de Musikhochschule in Keulen. Martin speelt naast piano ook vibrandoneon (de barokke versie van de melodica).  Zijn werk wordt altijd gekenmerkt door een eigen, humoristische, narratieve stijl en bestrijkt een zeer uitgebreid muzikaal speelveld. Het weerspiegelt een liefde voor grensverkenning en het verenigen van klankwerelden. Hij componeerde en arrangeerde voor onder meer Het Metropole Orkest en het Jazz Orchestra van het Concertgebouw. In 2017 ontving hij de prestigieuze Boy Edgar Prijs.
Jan Wirken
​Jan Wirken is musicus, programmeur en organisator. Hij studeerde slagwerk aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij speelde in tal van formaties waarvan het Werken Trio een belangrijke exponent was. Het Wirken Ensemble is een all star kwartet speelt composities van Martin Fondse. De akoestische benadering van deze composities door deze gerenommeerde musici is fabelachtig en een vorm van pure kamermuziek met veel ruimte voor improvisatie. Wirken is naast zijn uitvoerende carrière ook 20 jaar verbonden geweest aan het conservatorium in Tilburg: als ensemble-docent, hoofd van de afdeling Jazz en Geïmproviseerde muziek en hij was 8 jaar directeur van dit instituut. 
Complilatie - Wirken Ensemble
00:00 / 00:00

16.09.2018

Kim's Klassiek Café   |   Piusplein 61, 5038 WP Tilburg  |   Aanvang: 12.00 uur

16.12.2018

Ketting Trio |   Kim's Kroeg   |   Piusplein 61, 5038 WP Tilburg, NL

18.11.2018

Kim's Klassiek Café   |   Piusplein 61, 5038 WP Tilburg  |   Aanvang: 12.00 uur

© 2020 by CHRIS LEENAARS

Fotografie: GEMMA KESSELS