INTERDISCIPLINARATY

DO 15 NOVEMBER 2018

DO | 15 NOVEMBER

AANVANG: 15.30 uur - 17.00 UUR

AANMELDEN: KLIK HIER

ADRES: COBBENHAGENBUILDING

91ste Dies Natalis: Go Beyond Borders

Dit jaar viert Tilburg University haar 91ste Dies Natalis. Deze academische ceremonie vindt plaats in de aula van het Cobbenhagengebouw op 15 november. Het thema van dit jaar is interdisciplinariteit.

Go Beyond Borders

In de samenleving hebben we te maken met complexe problemen. Denk aan de klimaatcrisis, massamigratie of de omgang met big data. Dit vraagt om samenwerking over vakgebieden heen, zowel in de wetenschap als in de praktijk. Interdisciplinariteit, het bijeenbrengen van verschillende benaderingen, levert meerwaarde op. Naast keynotes en de uitreiking van eredoctoraten wordt het thema interdisciplinariteit vertolkt in een muzikale compositie, speciaal voor onze universiteit geschreven en uitgevoerd door topmusici.

Programma (15.30 - 17.00 uur)

  • Prof. dr. Emile Aarts, rector magnificus

  • Prof. dr. Ton Wilthagen

  • Prof. dr. Erik Borgman

  • Uitreiking dissertatieprijs

  • Quintet Interdisciplinarity

  • Toekenning eredoctoraten

    • Prof. dr. Lars Peter Hansen (University of Chicago, Chicago)

    • Prof. dr. Julia Hirschberg (Columbia University, New York

Na de ceremonie is er een receptie in de foyer van het Cobbenhagengebouw.

 

TOELICHTING

Graag lichten wij in het bijzonder een van de programma-onderdelen nog wat nader toe. Ten behoeve van de Diesviering is een art-science project opgezet. Een groep topmuzikanten (zie foto), bestaande uit Jan Wirken (slagwerk en coördinatie), Philipp Rüttgers (Duitsland, piano en compositie), Mete Erker, (tenorsaxofoon), Hein Offermans (contrabas) en Romain Bly (Frankrijk, hoorn), heeft de opdracht aanvaard om een compositie te maken over het thema interdisciplinariteit vanuit een muzikaal-artistieke interpretatie. Tijdens het muzikale proces, inclusief de opname, is regelmatig contact geweest tussen deze groep muzikanten en ondergetekende, namens de universiteit, waarbij ook een ‘spoken word’ tekst over interdisciplinariteit is ingebracht. Tijdens de Diesviering zal dit unieke muziekstuk live worden uitgevoerd en we nodigen u nogmaals van harte uit om dit bij te wonen.

 

Met vriendelijke groet,

Prof. Ton Wilthagen

© 2020 by CHRIS LEENAARS

Fotografie: GEMMA KESSELS