BIOGRAFIE

WIRKEN ENSEMBLE

Philipp Rütgers.jpg

PHILIPP RÜTTGERS

De Duitse pianist/componist Philipp Rüttgers beschikt over de gave emoties uit ons dagelijks leven in zijn muziek uit te drukken, waardoor hij zijn persoonlijke stijl van kleuren en geluiden creeërt. Geprezen als een vernieuwende geest kan Philipp met gemak uit verschillende genres putten. In 2018 mocht hij de prestigieuze compositieopdracht van het North Sea Jazz festival in ontvangst nemen. Philipp speelt in diverse toonaangevende ensembles, waaronder het KaMa Quartet.

WIRKEN ENSEMBLE

 

Dit fantastisch compacte ensemble heeft zijn oorsprong in het jaar 2016, een jaar vol creatieve activiteiten rondom de herdenking van Jheronimus Bosch. Het Wirken Ensemble is een all star kwartet met Mete Erker, Eric van der Westen, Philipp Rüttgers en Jan Wirken.

Het Wirken Ensemble maakte in dat jaar een tour langs een aantal Europese steden waaronder Brussel, San Lorenzo, Madrid en Wenen, alwaar ze prachtige concerten hebben gegeven. Dat deze tour niet het einde van dit ensemble is bewijst de hechtheid onderling en het creatieve vermogen van de musici.

Pianist/componist Philipp Rüttgers beschikt over de gave emoties uit ons dagelijks leven in zijn muziek uit te drukken waardoor hij zijn persoonlijke stijl van kleuren en geluiden creëert. Geprezen als een vernieuwende geest kan Philipp met gemak uit verschillende genres putten. In 2018 mocht hij de prestigieuze compositieopdracht van het North Sea Jazz festival in ontvangst nemen.

De akoestische benadering van deze composities door deze gerenommeerde musici is fabelachtig en een vorm van pure kamermuziek met veel ruimte voor improvisatie.

 

Het ensemble:

Mete Erker – tenorsaxofoon

Philipp Rüttgers – piano, composities

Eric van der Westen – contrabas

Jan Wirken – drums

Complilatie - Wirken Ensemble
00:00